Nieuws

Maak de fietssnelweg af

Met de aanleg van de fietssnelweg F35 zijn de provincie en de betrokken gemeenten enthousiast begonnen. "Inmiddels zijn grote delen al af waardoor fietsers snel en veilig van A naar B kunnen gaan", vertelt fractievoorzitter Hans Buitenweg. "Dat is geweldig, maar er zijn ook nog stukken die ontbreken."

Lees verder

Gezocht: enthousiaste bestuursleden!

Bij GroenLinks Almelo zijn mensen die zich op verschillende manier inzetten voor de afdeling. Voorzitter Rob Mulder is  al meerdere actief als voorzitter van het bestuur. Hij is op zoek naar enthousiaste leden die het bestuur komen versterken. 

Lees verder

Thuiszorgbudget: voor inwoners, niet voor bedrijven

Het is belangrijk dat het thuiszorgbudget besteed wordt aan de zorg voor onze inwoners. Maar nu blijkt dat een groot deel van het budget verdwijnt in de zakken van zogenaamde zorgondernemers, zo meldt blijkt uit onderzoek van Follow The Money.  Wij en met ons PvdA, SP en Leefbaar Almelo zijn erg geschrokken van het bericht dat thuiszorgbedrijven in Twente enorme winsten maken. In het artikel van Follow the Money wordt gerept van ruim 66 procent winst. Dit geld hoort naar mensen te gaan die afhankelijk zijn van zorg in hun eigen vertrouwde omgeving. 

Lees verder

Linkse partijen presenteren alternatief programma

SP, Leefbaar Almelo, PvdA en GroenLinks presenteren een alternatief programma voor de stad met de titel ‘Zo kan het ook!’ Hiermee geven de partijen een boodschap aan de stad om duidelijk te maken wat onze keuzes zijn voor Almelo en Almeloërs.  Met deze speerpunten voor Almelo kiezen we voor de inwoners, zorgen we ervoor dat iedereen meetelt en bouwen we aan een leefbare samenleving voor toekomstige generaties.

Lees verder

Nu écht aan de slag voor een toegankelijke stad

Almelo scoort slecht op het gebied van toegankelijkheid voor gehandicapten. Dat is het resultaat van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente op initiatief van campagne Nederland Onbeperkt en Ongehinderd.  In de uitzending van Kassa was te zien dat mensen in een rolstoel op allerlei obstakels stuiten, zoals drempels in de straat en krappe draaideuren. Dit is iets wat volgens ons anders moet. We moeten nu écht aan de slag om van Almelo een stad te maken waar iedereen terecht kan. 

Lees verder

Pagina's