Hans Buitenweg

Raadslid

Velen kennen mij waarschijnlijk wel als fractievoorzitter van GroenLinks Almelo en lid van de gemeenteraad. Jaren ben ik actief geweest in de milieubeweging en me vooral beziggehouden met verzet tegen Urenco en kernenergie. Beroepsmatig ben ik werkzaam voor de Nationale Vereniging de Zonnebloem. In mijn vrije tijd ga ik graag samen met mijn vrouw reizen met de camper en mooie wandelingen maken met onze hond Snoopy. Ook hou ik van mountainbiken.

 
Als raadslid van een eenmansfractie heb ik me constant ingezet voor duurzaamheid. Langzaam maar zeker zie ik dat het een steeds belangrijker thema wordt in de Almelose raad. Daar ben ik trots op, het is een stap in de goede richting! Maar er is nog ruimte voor verbetering.
 
Groene stad
Almelo is een groene stad met een zogenaamde vlinderstructuur. Dat komt tot uiting door de groene longen die tot in de bebouwing doorlopen. We hebben deze groene longen jarenlang goed beschermd. Hiermee is Almelo uniek in Twente. GroenLinks Almelo pleit voor behoud van deze groene longen en daarom zijn wij tegen bebouwing in deze gebieden. Hieronder vallen ook de plannen voor een nieuwe woning van de Bellinckhof.
 
Overal staat de biodiversiteit onder druk. Veel van onze weilanden om Almelo bestaan alleen uit gras zonder andere planten. Dit is slecht voor insecten en wormen. Deze nemen sterk af met als gevolg een sterke teruggang van het aantal weidevogels. Dat geldt ook voor de bermen met een eenzijdige begroeiing.
De komende jaren ga ik me inzetten voor meer biodiversiteit en het ecologisch beheer van bermen. Dit zal ook het aantal bijen weer laten toenemen.
 
Gesprek
Over deze en andere zaken gaan ik en andere GroenLinksers graag in gesprek met inwoners. Dat kan bijvoorbeeld bij de borrels die op elke tweede vrijdag van de maand om 17.00 uur plaatsvinden in bibliotheek Almelo. Graag hoor ik wat jij de belangrijkste punten voor de komende vier jaar vindt!